Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z botwinką i zielonym groszkiem"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1179
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1179
Składniki
Buraczki z botwinki oczyść, ugotuj do miękkości. Odcedź, przestudź, polewając zimną wodą. Potem obierz z łupinek i pokrój w kosteczkę. Ziemniaki obierz, opłucz, zalej w garnku posoloną wodą. Gotuj ok. 20 minut. Odcedź, wystudź i także pokrój w kostkę.
Groszek przełóż na sitko. Pozostaw tak, aż ocieknie z zalewy. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Korniszony drobno potnij. Wszystkie przygotowane wymieszaj w salaterce. Oprósz solą i pieprzem.
Ocet utrzyj z miodem oraz musztardą. Przypraw solą i pieprzem. Porcjami domieszaj olej. Ubij trzepaczką sos winegret. Polej nim sałatkę. Dobrze wymieszaj. Przed podaniem odstaw ją na ok. 30 minut.Źródło: Tina