Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki z cukinii"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1141
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 162
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1141
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 162
Składniki
Cukinie starannie umyć i pokroić na cienkie, podłużne plastry. Lekko posolić i zostawić na durszlaku, by trochę puściły sok i zmiękły.
Bułkę pokroić w kromki i każdą z nich lekko przesmażyć na oliwie, tak by były chrupiące, ale nie stwardniały.
Twarożek wymieszać z przyprawami i posiekanymi listkami bazylii. Plastry cukinii smarować twarożkiem, zwijać w roladki i spinać wykałaczkami.
Podawać na grzankach z bułki wrocławskiej, udekorowane pojedynczymi listkami bazylii.Źródło: Twoje Imperium