Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, łatwe, szybkie. Zapach cynamonu unosi się w całym domu
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 28
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1160
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 192
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 28
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1160
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 192
Składniki
jabłko kroimy w kostkę. Na patelni roztapiamy maleńki kawałek masła, wsypujemy jabłka, dodajemy miód, cukier i cynamon. Można dodać również orzechy laskowe pokrojone. Chwilkę podsmażyć i odłożyć.
Jajko delikatnie ubić z cukrem waniliowym. Dodać mąkę, troszkę cynamonu i na samym końcu wodę. Gęstość ciasta zależy od naszych upodobań. Wylać ciasto i piec na małym ogniu. Odwrócić na drugą stronę, na upieczoną część wylać jabłka z sosem który powstał podczas podsmażania i przykryć pokrywką. Placek musi się piec na minimalnym ogniu. Ostrożnie wyłożyć pacek na talerz żeby nie rozlały się jabłka i można wcinać:) SMACZNEGO:)