Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pyszny adwokatowiec"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Białka ubijam na puch, dokładam cukier i stopniowo żółtka. Mieszam z wymieszanymi mąkami, kakao, proszkiem i sodą. Piekę ok. 20 min. w 180°C.
Żelatynę rozpuszczam w przegotowanej wodzie i studzę. Masło ucieram z cukrem. Ubijam śmietankę. Do masła dokładam adwokat, a następnie śmietankę.
Wlewam żelatynę intensywnie mieszając. Wylewam masę na biszkopt. Odstawiam do zastygnięcia.
Rozpuszczam żelatynę. Po przestudzeniu łączę z alkoholem. Polewam ciasto.
60 min
Porcja 500 kcal
Koszt porcji ok. 2,20 zł
Przepis na 6 porcjiŹródło: Kobieta i życie