Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka serowa
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 252
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 110
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 4348
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1054
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 950
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 252
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 110
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 4348
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1054
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 950
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Miękkie masło utrzeć za pomocą miksera z cukrem. Kolejno dodawać po jednym jajku. Dodać skórkę z cytryny i twaróg. Twaróg można użyć mielony lub nie. Jeśli nie będzie mielony to rozgnieść go widelcem lub tłuczkiem przed dodaniem. Cały czas miksując dodać mąkę wymieszą z proszkiem do pieczenia. Ciasto wychodzi gęste i takie też powinno być. Przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy ok 60 minut lub dłużej do tzw. suchego patyczka. ( Jeśli babka będzie się przypiekać z góry przykryć filią aluminiową.) Gotową oblać czekoladą, lukrem lub posypać pudrem. Smacznego ! babka zachowuje świeżość przez kilka dni ️