Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przekładaniec z orzechową polewą"
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1116
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 150
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 247
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1116
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 150
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 247
Składniki
Mąkę pszenną wymieszaj z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia i kakao. Jajka ubij mikserem z połową cukru. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, dodaj mąki z proszkiem i kakao. Wymieszaj całość łyżką.
Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz ok. 40 minut. Upieczony biszkopt wystudź i rozetnij na 3 placki.
Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody, odstaw, aby spęczniała. Twaróg utrzyj na gładko. Śmietanę ubij z resztą cukru. Żelatynę zalej rumem i mieszając, podgrzewaj na małym płomieniu, aż się rozpuści. Bitą śmietanę połącz z żelatyną i masą twarogową.
Placki przełóż tężejącym kremem. Wstaw na 30 minut do lodówki. W tym czasie polewę czekoladową stop według przepisu podanego na opakowaniu. Wymieszaj ją z posiekanymi orzechami. Polewę rozsmaruj równomiernie na wierzchu ciasta.
Ciasto ponownie wstaw do lodówki i schładzaj jeszcze 2–3 godziny. Przed podaniem potnij na prostokątne porcje, ewentualnie udekoruj rozetkami bitej śmietany.Źródło: Tina