Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne i proste ciasto cytrynowe. Polecam
foremka, mikser, łyżka drewniana, miska, sitko,
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1171
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1171
Składniki
Jajka ubić z cukru na puszystą masę. Do masy przesiać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Na końcu wolno wlewać rozpuszczone przestudzone masło, dodać sok i skórkę z cytryny. Wymieszać delikatnie ciasto łyżką drewnianą i przełożyć do wysmarowanej masłem foremki. Piec w 180 stopniach ok. 40 minut. a najlepiej do suchego patyczka. Takie ciasto po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem lub polać cytrynowym lukrem. Smacznego Przepis na lukier cytrynowy; sok z 1/2 cytryny, cukier puder ( cukru pudru tyle ile wchłonie sok z cytryny i jaką konsystencję lukru chcemy otrzymać ) .
Ciasto po upieczeniu.