Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placki ziemniaczane pieczone z selerem naciowym i szynką"
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1102
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 149
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 244
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1102
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 149
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 244
Składniki
Ziemniaki i bataty obierz, umyj, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wymieszaj z jajkiem, mąką, solą i pieprzem.
Polędwicę i cebulę pokrój w drobną kostkę, podsmaż na rozgrzanym oleju. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Łyżką nakładaj placki. Piecz w temperaturze 180°C, aż będą rumiane.
Przekładaj placki szynką, cebulą i plastrami sera. Układaj w wieżyczkę, zapiekaj jeszcze 5 minut, aż ser się rozpuści. Posyp posiekanym szczypiorkiem i tymiankiem.
Możesz danie polać tłustą śmietaną i posypać świeżym koperkiem.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień