Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek z jabłkami"
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1119
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 150
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 248
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1119
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 150
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 248
Składniki
Margarynę roztop, przestudź. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój w ćwiartki a następnie w plasterki i skrop sokiem z cytryny.
Białka ubij na pianę, pod koniec stopniowo dodając cukier. Nie przerywając miksowania dodawaj po jednym żółtku oraz mąkę i proszek do pieczenia. Na koniec dodaj przestudzony tłuszcz, delikatnie wymieszaj.
Ciasto przelej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułóż plasterki jabłek. Piecz w temp. 180°C przez ok. 60 min.
90 minut. Porcja: 350 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie