Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałe na święta,pachnące bardzo łatwe w przygotowaniu
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1181
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1181
Składniki
Mąkę, cukier, sodę i żółtka zagnieść. Dodać miód, sodę, i cynamon (lub przyprawę korzenną). Zagniatać dalej aż do całkowitego połączenia.
Zagniecione ciasto przykryć ścierką i zostawić na noc aby dojrzało (nie wstawiać do lodówki).
Na drugi dzień ciasto wałkujemy, wycinamy, smarujemy jajkiem i pieczemy w 180 stopniach przez około 15-20 minut. Smacznego