Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papryki faszerowane kuskusem"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 21
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 317
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1159
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 185
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 21
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 317
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1159
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 185
Składniki
Rodzynki zalej ciepłą wodą i odstaw, żeby nasiąkły. Na głębokiej patelni rozgrzej dwie łyżki oliwy. Zeszklij posiekany drobno czosnek i cebulę. Dodaj osączone rodzynki, pokrojone drobno pieczarki i pomidory. Dopraw i podgrzewaj, aż płyn się zredukuje.
Do miski wsyp kuskus i zalej go bulionem. Przykryj i odstaw na 10 minut, żeby wchłonął płyn. Zmieszaj kuskus z warzywami.
Papryki przetnij na pół i dokładnie je oczyść. Delikatnie obsmaż. Napełnij farszem i ułóż w garnku z rozgrzaną resztą oliwy. Podlej wodą i duś 30 minut.Źródło: Takie jest życie