Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka nadziewana siostry Anastazji"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 179
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 179
Składniki
Paprykę oczyścić z szypułek i usunąć gniazda nasienne. Każdą kaszę ugotować osobno, na sypko. Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i dodać marchew startą na tarce o dużych oczkach.
Poddusić jarzyny do miękkości. Ugotowane kasze wymieszać i dodać marchew z cebulą. Całość wymieszać i dobrze doprawić. Jeżeli masa jest za sucha, można dodać wywar jarzynowy.
Gotowym farszem napełniać strąki papryki i układać w naczyniu żaroodpornym. Podlać wywarem i zapiec w piekarniku.
CZAS: około godziny
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „113 dań siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień