Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawki, maliny i banany - owocowy raj dla podniebienia.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1171
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1171
Składniki
Rozpuszczamy galaretki malinowe w 3 szklankach. Do każdego pucharka wrzucamy na dno sporo zamrożonych malin i zalewamy zimną galaretką.Wkładamy do lodówki do zatężania.
Banany miksujemy na ciapkę i mieszamy z serkiem homogenizowanym. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości ciepłej wody i dodajemy do serka bananowego. Dokładnie mieszamy i nawkładamy na zatężałą galaretkę malinową.
Na wierzch serka układamy sporo zamrożonych truskawek i zalewamy galaretką truskawkową też rozpuszczoną w 3 szklankach wody. Wstawiamy do lodówki do stężenia.
Dekorujemy ubitą śmietaną, polewą i owocami. SMACZNEGO!