Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Obiadowa sałatka z rostbefem"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 312
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1149
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 165
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 312
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1149
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 165
Składniki
Rostbef umyj, wytnij tłuszcz i żyłki. Wino połącz z oliwą, posiekanym rozmarynem i sosem Worcestershire. Dodaj posiekany czosnek, sól i pieprz. Marynatą zalej mięso i przykryj je folią spożywczą. Odstaw do lodówki na noc. Następnego dnia mięso przesmaż na patelni grillowej, żeby się zrumieniło z każdej strony. Piecz je w temperaturze 120 stopni przez ok. 60 minut. Pokrój w plastry.
Pęczak ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Fasolkę szparagową gotuj przez 3–4 minuty w osolonej i posłodzonej wodzie. Odcedź, połącz ze szpinakiem, pęczkiem, cebulą pokrojoną w piórka. Na wierzchu połóż plastry rostbefu, polej winegretem.
Całość polej winegretem (sok z cytryny lub ocet połącz najpierw z musztardą, wymieszaj, dodaj oliwę, dopraw).Źródło: Show