Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czym jest lato bez placka ze śliwkami? Pytanie było retoryczne...
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 27
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1160
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 189
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 27
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1160
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 189
Składniki
Cukier, żółtka i masło utrzyj na puszystą masę. Dodawaj stopniowo mąkę ciągle mieszając. Dodaj pianę ubitą z białek i wymieszaj delikatnie łyżką. Wyłóż ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy. Umyte i przepołowione śliwki wyłóż na ciasto skórką do dołu.
Piecz 25 minut w nagrzanym do 180 st. C piekarniku, następnie obniż temperaturę do 160 st. C i dopiecz jeszcze 10 - 15 minut, aż ciasto będzie rumiane.