Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś słodkiego, coś prostego co można przygotować w środku tygodnia w tzw. 5 minut. A co jest prostszego niż mus. Kiedyś już prezentowaliśmy przepis na mus cytrynowy, dzisiaj podmienimy tylko owoc ale pozostaniemy w barwach flagi brazylijskiej. Zamiast żółtej cytryny dodamy zielone kiwi.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Śmietankę z mlekiem ubijamy i w trakcie dodajemy sok z wyciśniętej cytryny oraz miąższ z kiwi (1 kiwi zostawiamy do dekoracji). Rozkładamy w maleńkich miseczkach lub filiżankach, mogą być również pucharki. W naszym przypadku starczyło na 8 filiżanek do espresso. Przystrajamy kawałkami kiwi. Odstawiamy do lodówki do schłodzenia (lub na kilka chwil do zamrażarki). Efekt? W smaku pycha, mus słodki ale lekko kwaskowaty. Ważna informacja, jeśli miąższ z kiwi będzie zawierać również czarne nasionka mus lekko zgorzknieje, można oczywiście dodać odrobinę cukru aby ten efekt zniwelować. Wizualnie prezentuje się cudownie w białych filiżankach.