Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sympatyczne i wdzięczne muffinki. Są tak proste w wykonaniu, że możemy bawić się razem z dziećmi. Rodzaj i smak muffinek w pełni dowolny :)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Składniki
Najlepiej zacząć od oczek. 2, 3 kostki czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej. Wykałaczkę maczamy w niej i delikatnie robimy kropkę na drażetce, odkładamy do stężenia. Przygotowujemy ulubione muffinki, schładzamy je. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, schładzamy do temperatury pokojowej. Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder, następnie wlewamy zahartowaną* żelatynę, miksujemy na najszybszych obrotach. * Aby zahartować żelatynę dodajemy do niej łyżeczkę ubitej śmietany, mieszamy szybko, ale dokładnie, następnie przelewamy ją do całości śmietanki i miksujemy. Kiedy śmietanka zacznie tężeć (szybko się to dzieje) przekładamy ją do szprycy lub rękawa cukierniczego, dekorujemy muffiny, delikatnie wciskamy oczka, nosek i różki, schładzamy w lodówce. Przepis z blogu "Moje wypieki" z moimi zmianami.