Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne muffinki z czekoladą. Spróbujcie koniecznie!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Składniki
Masło rozpuścić, przestudzić. 1 łyżeczkę kawy zalać 50 ml wrzątku, także przestudzić. W jednej misce połączyć suche składniki, czyli mąkę, cukier, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczkę cynamonu, pół łyżeczki soli oraz cukier waniliowy. Wymieszać. Do drugiej miseczki dodać mleko, jajka, roztopione masło i kawę. Wymieszać. Do mokrych składników dodać suche, całość wymieszać łopatką. 12 kostek czekolady odłożyć. Resztę zetrzeć na tarce. Formę do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami. Do każdej nałożyć po łyżce ciasta, włożyć kostkę czekolady, przykryć resztą ciasta. Wierzch każdej babeczki posypać startą czekoladą. Piec ok. 20-30 minut w temp. 200°C.