Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdrowy deser z kaszy jaglanej i świeżych moreli - również dla wegetarian, wegan i bezglutenowców
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 331
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1177
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 331
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1177
Składniki
Kaszę opłukuję na sitku i przekładam do garnka. Zalewam mlekiem sojowym, dodaję sól i olej rzepakowy. Zagotowuję wszystko, po czym zmniejszam moc palnika do minimum i gotuję do pochłonięcia przez kaszę płynu /ważne, żeby kasza był miękka - w razie potrzeb należy dodać mleka/. Mieszam od czasu do czasu.
Po ugotowaniu zdejmuję kaszę z palnika. Stewię i agar rozpuszczam w niewielkiej ilosci letniej wody. Dodaję do kaszy i mieszam energicznie do połączenia. Dodaję 3 pokrojone na kawałki morele. Wszystk orazem blenduję, przekładam do naczyń i pozostawiam do całkowitego wystudzenia. Wkładam do lodówki, najlepiej na kilka godzin /chociaż z doświadczenia wiem, że ciepły i letni budyń też wchodzi jak marzenie/. Ozdabiam ostatnią morelą i świeżą miętą.