Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Młode warzywa na roszponce"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 313
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 166
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 313
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 166
Składniki
Młode ziemniaki wyszoruj starannie, opłucz i ugotuj w osolonym wrzątku do miękkości (18-20 minut). Odlej, pozostaw do przestudzenia, a następnie pokrój w cienkie plasterki.
W osobnym naczyniu ugotuj umyte młode buraki (10-15 minut). Gdy będą miękkie, odlej je, ostudź, obierz i pokrój w kosteczkę. Cebulę cukrową oczyść, poszatkuj. Roszponkę opłucz, osusz. Przełóż do salaterki. Dodaj ziemniaki, cebulę i buraczki.
Przygotowane sałatki starannie wymieszaj. Przygotuj gęsty sos ze śmietany i majonezu. Dopraw go do smaku solą, pieprzem oraz sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny. Polej sałatkę tuż przed podaniem na stół.
Porcja – 250 kcal, cena 1,90 zł.Źródło: Świat kobiety