Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Miodowa panna cotta"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 30
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 322
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1164
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 202
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 30
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 322
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1164
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 202
Składniki
Żelatynę namocz w małej ilości wody, odstaw do napęcznienia. Kremówkę podgrzej z 3 łyżkami cukru oraz miodem. Do gorącej masy wlej napęczniałą żelatynę. Dodaj roztarte ziarenka z rdzenia wanilii. Całość bardzo starannie rozmieszaj.
Przygotowaną masę zdejmij z ognia, lekko przestudź. Rozlej do miseczek. Odstaw do całkowitego ostudzenia, a następnie wstaw do lodówki, aby deser stężał.
Śliwki opłucz, wypestkuj i pokrój na kawałki. Włóż do rondla, zasyp kilkoma łyżkami cukru, przemaż. Wlej czerwone wino, dodaj mielony cynamon i gwiazdkę anyżu. Ogrzewaj 5 minut. Deser wyjmij na talerzyki, polej sosem, ozdób miętą.
porcji, czas ok. 30 min; porcja – 310 kcal, cena 2,90 zł.Źródło: Świat kobiety