Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Miks owoców z orzechami"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Składniki
Owoce umyj, wedle potrzeby obierz, usuń szypułki i ewentualne pestki. Miąższ mango oraz ćwiartkę melona (najlepiej kantalupa) pokrój w kostkę.
Z pomarańczy i mandarynek wykrój fileciki miąższu. Truskawki podziel na połówki, karambolę pokrój w plasterki, a figi na ósemki. Przygotowane owoce wymieszaj z winogronami. Dodaj posiekane na połówki orzechy włoskie. Na koniec wrzuć maliny, delikatnie przemieszaj.
Naturalny płynny miód utrzyj razem z sokiem wyciśniętym ze sparzonej limonki (możesz też dodać łyżkę syropu klonowego). Przygotowanym sosem polej sałatkę. Rozłóż do miseczek lub pucharków.
Czas ok. 20 min; porcja – 210 kcal, cena 3,90 zł.Źródło: Świat kobiety