Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Migdałowy krem sułtański to taka świąteczna wersja tego lubianego deseru. Zapach migdałów w kremie doskonale komponuje się z pierniczkami. Taki deser doskonale dopełni świąteczny stół. Migdałowy krem sułtański jest deserem do, którego chętnie wracam o każdej porze roku, również zima.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 325
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1167
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 325
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1167
Składniki
Białą czekoladę łamię na kawałki i rozpuszczam w kąpieli wodnej. Studzę. Zimną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaje cukier puder. Miksuję. Dodaje wystudzoną czekoladę i aromat migdałowy. Miksuję. Dodaje 30 g płatków migdałowych. Mieszam. Pierniczki łamie na kawałki. Umieszczam na dnie pucharku. Na pierniczkach układam krem migdałowy. Posypuję kakao i płatkami migdałowymi. Chłodzę dwie godziny w lodówce.
Zapraszam na mojego bloga!