Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mięsna kula z kalafiora z grzankami"
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 143
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 238
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 143
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 238
Składniki
Bagietkę pokrój na kawałki i podpiecz w piekarniku. Kalafiora oczyść i gotuj w osolonej wodzie przez 5 minut. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Bułkę namocz w mleku i odstaw, aby zmiękła. Odciśnij ją i wymieszaj z mięsem.
Dodaj jajko, cebulę i całość dopraw solą oraz pieprzem. Kalafiora obłóż dokładnie masą mięsną. Skrop oliwą i włóż do wyłożonej papierem do pieczenia brytfanny. Całość wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 180°C przez 25 minut. Kulę podawaj z grzankami i sosem śmietanowo-czosnkowym.Źródło: Na żywo