Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i smaczny pomysł na wykorzystanie gotowanej kaszy jaglanej.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 14
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 304
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1134
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 154
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 14
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 304
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1134
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 154
Składniki
Śliwki zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na kilka godzin.
Ugotowaną w nieosolonej wodzie kaszę blendujemy z namoczonymi śliwkami blenderem ręcznym. Do masy dodajemy olej, wiórki kokosowe, erytrytol i przyprawy. Wilgotną dłonią wyrabiamy masę i formujemy z niej ciasteczka.
Gotowe przekąski układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 20-25 minut w 180 stopniach bez termoobiegu. Gotowe ciastka muszą całkowicie wystygnąć inaczej będą się rozpadać. Smacznego!