Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
12-14 sztuk
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i mielone migdały wymieszać w misce.
100g masła, cukier kryształ i 3 krople olejku migdałowego utrzeć mikserem na gładką masę. Dodać pokrojona w drobna kostkę mas marcepanową i miksować do uzyskania jednolitej masy. Dodać jajka i sypkie składniki z miski - połączyć.
Piec w temperaturze 180 C - 25 minut. Po wyciągnięciu z pieca ostudzić.
100g masła, cukier puder i 2 krople aromatu migdałowego utrzeć na gładką masę - przełożyć do trójkątnego worka i ozdobić muffinki. Czekoladę roztopić na parze i ciepłą udekorować masę na muffinkach.