Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale!! Nie sa tanie do zrobienia, ale bardzo zdrowe i smaczne. Na razie bez maszynki do lodow, ale niebawem musze sie w nia zaopatrzyc. Recepta na bazie zoltek jaj.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1184
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1184
Składniki
Stalowe naczynie (garnek) wstawiamy do zamrazalki na pare godzin
Wszystkie produkty dobrze schladzamy w lodowce
W pierwszej misce miksujemy zoltka z 5 jaj wraz z cukrem i cukrem waniliowym na piane. Nastepnie dodajemy 100 g smietanki i delikatnie miksujemy razem. Wstawiamy do lodowki. W drugiej misce blendujemy dokladnie jagody - i do lodowki. W trzeciej- miksujemy pozostala smietanke wraz ze smietanfixami na sztywna piane, nastepnie dodajemy Mascarpone i delikatnie miksujemy razem - do lodowki.
Dobrze schlodzone skladniki laczymy w jednym naczyniu , delikatnie mieszajac, dodajemy sok z polowy cytryny i nastepnie dajemy do zmrozonego naczynia. Dokladnie miksujemy przez ok. 15 minut (na srednich obrotach). Przekladamy do formy plastikowej i do zamrazalnika na ok 3 godziny, lub tez, jesli ktos ma cierpliwosc, na nastepny dzien. Polewamy konfitura lub sosem jagodowym. Wspaniale!!