Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lekki sorbet z owoców kiwi"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 176
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 176
Składniki
Zagotuj 300 ml wody z cukrem. Po 5 minutach zdejmij z ognia, ostudź. Kiwi obierz ze skórki. Owoce opłucz, pokrój na mniejsze kawałki (1 sztukę odłóż). Przełóż do malaksera. Zmiksuj. Mus przełóż na gęste sitko, a następnie przetrzyj łyżką.
Mus połącz z syropem cukrowym i miętowym. Białka ubij na sztywno z sokiem z cytryny. Dodaj do musu. Masę przelej do metalowej formy. Zamrażaj ok. 3 godz. Co pół godziny mieszaj. Gotowy sorbet nałóż do pucharków. Udekoruj plasterkami odłożonego kiwi i miętą.Źródło: Świat kobiety