Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kruche serduszko z truskawkami"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 16
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 310
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1136
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 159
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 16
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 310
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1136
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 159
Składniki
Zrób galaretkę. Wystudź, wstaw do lodówki. Jajka wbij do miski, dodaj cukier, szczyptę soli. Miksuj, dodaj przesianą mąkę, wymieszaj. Dno tortownicy w kształcie serca wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę. Piecz 30 minut w temp. 180°C.
Biszkopt przekrój na trzy blaty. W jednym wytnij serduszka. Mleko zagotuj, dodaj kaszę, cukier, gotuj, aż zgęstnieje, wystudź. Do galaretki dodaj truskawki.
Na pierwszy blat wyłóż kaszę, na drugi galaretkę. Schłódź dwie godziny w lodówce. Połóż trzeci blat z wycięciami, posyp cukrem pudrem.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień