Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem w kieliszkach czekoladowych"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1174
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1174
Składniki
Małe kieliszki włóż na około godzinę do zamrażarki, aby się dobrze schłodziły. Gorzką czekoladę połam, wrzuć do miski. Miskę ustaw na większym naczyniu z gotującą się wodą. Mieszając, rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej.
Do pierwszego zmrożonego kieliszka wlej czekoladę. Pozostaw na 20 sekund, wylej do miski. Na ściankach pozostanie warstwa czekolady. Postępuj tak kolejno z resztą kieliszków. Na koniec wszystkie włóż na 30 min do zamrażarki.
Masło zmiksuj z cukrem pudrem. Dodaj nastruganą białą czekoladę i likier jajeczny, połącz. Z kieliszków wyjmij czekoladowe formy, napełnij kremem. Udekoruj gwiazdkami.
Czas ok. 30 min; porcja – 180 kcal, cena 70 gr.Źródło: Świat kobiety