Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krajanka sułtańska"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 29
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1162
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 194
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 29
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1162
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 194
Składniki
Orzechy i bakalie grubo posiekaj. Jajka wbij do miseczki, dosyp cukier i cukier waniliowy. Dodaj cynamon. Ubij mikserem na puszystą masę. Porcjami domieszaj mąkę. Dołóż rozdrobnione bakalie i orzechy, wymieszaj.
Dużą blachę wyłóż pergaminem. Masę orzechowo-bakaliową rozsmaruj na andrutach. Ułóż je na spodzie blachy. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni. Piecz 45–50 minut.
3. Po upieczeniu ciastka pozostaw w wyłączonym piekarniku przez 15 minut. Potem każdy andrut nożem z piłką pokrój wzdłuż na paski. Oprósz cukrem pudrem. bardzo ostrym nożem z piłką pokrój wzdłuż na 10 równych pasków.Źródło: Tina