Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety ryżowe ze szpinakiem"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 27
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1160
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 189
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 27
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1160
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 189
Składniki
Ryż ugotować i wystudzić. Wymieszać z jajkami, tartą bułką, bryndzą i posiekanymi listkami bazylii. Doprawić solą, pieprzem oraz chili.
Szpinak posiekać i obgotować kilka minut w osolonej wodzie. Osączyć. Chwilę dusić na maśle z rozgniecionymi ząbkami czosnku. Do masy ryżowej dodać szpinak, wymieszać, uformować kotlety, obtaczać w bułce. Smażyć z obu stron na oleju. Podawać z sałatką z pomidorów i bazylii.
Pamiętaj, aby nie gotować szpinaku zbyt długo. Straci wtedy piękny kolor i zacznie przypominać znienawidzoną przez dzieci papkę.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium