Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kiełki w kwiatach nasturcji"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 331
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1178
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 331
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1178
Składniki
Kiełki przepłucz letnią wodą, odłóż na sito i pozostaw do całkowitego osączenia. Umyj starannie dojrzałe awokado. Przekrój owoc na pół, usuwając przy tym pestkę. Łyżeczką wydrąż miąższ. Pokrój go w kostkę i skrop łyżką soku z cytryny.
Kwiaty nasturcji (najlepsze są nieduże, ale rozwinięte) opłucz bardzo delikatnie, a potem rozłóż na papierowym ręczniku kuchennym. Jeśli nie masz kwiatów nasturcji, zastąp je leśnymi fiołkami lub bratkami.
Utrzyj na sos łyżkę soku z cytryny, sok z pomarańczy, oliwę i miód. Dopraw go do smaku solą oraz pieprzem. Kiełki wymieszaj z pokrojonym awokado i przygotowanym sosem. Rozłóż na talerze, ozdób kwiatami.
Czas ok. 25 min; porcja – 110 kcal, cena 3 złŹródło: Świat kobiety