Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karp w galarecie na Wigilię"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1179
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1179
Składniki
??Marchewkę, pietruszkę oraz seler obierz, umyj i zagotuj w 2 litrach osolonej wody z listkami laurowymi i zielem angielskim.
??Następnie oczyść porcje karpia. Wrzuć je do wrzątku z warzywami i gotuj na wolnym ogniu około 15 minut. Po tym czasie wywar odcedź na sicie. Wyjmij rybę i marchew (resztę wyrzuć).
Ułóż gotowego karpia na półmisku wyłożonym plasterkami cytryny, sałatą, kukurydzą i koperkiem.
Marchew pokrój na plastry i wytnij z niej gwiazdki. Ułóż je na rybie.
Do wywaru dodaj rozpuszczoną żelatynę, ocet oraz ubite białka. Po chwili podgrzewania przecedź przez gazę.
Zalej karpia tężejącą galaretą. Schłodź go w lodówce.Źródło: Telemax