Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karp w galarecie"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 331
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1177
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 331
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1177
Składniki
Cebulę posiekaj i zeszklij na maśle. Wymieszaj z filetami oraz bułką namoczoną w mleku i odciśniętą. Całość przepuść przez maszynkę, dodaj rodzynki, skórkę pomarańczową i żółtka. Przypraw solą i pierzem.
Wyłóż farsz na ściereczkę, zwiń i włóż do garnka z wrzącym bulionem. Dodaj przyprawę do ryb. Po 30 minutach gotowania wystudź i pokrój na 6 plastrów.
Dzwonka zalej litrem bulionu i zagotuj. Do przecedzonego wywaru dodaj białko, sok z cytryny i namoczoną żelatynę. Po chwili gotowania przecedź prze sito.
Porcje ryby ułóż na półmisku. W środek włóż plastry farszu i zalej tężejącą galaretą.Źródło: Kurier TV