Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kapuściany garnek"
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1120
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 150
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 248
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1120
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 150
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 248
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna
Makaron ugotuj w dużej ilości osolonej wody według przepisu na opakowaniu. Odcedź. Marchewkę obierz, pokrój w drobną kostkę. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Koperek umyj, otrzep z wody, posiekaj.
Kapustę oczyść, poszatkuj. Włóż do rondla, zalej wodą tak, aby przykryła kapustę. Gotuj ok. 5 minut od momentu zagotowania. Dobrze odcedź. Dodaj marchewkę i cebulę, zalej 2 i pół szklanki wody, gotuj na małym ogniu pod przykryciem do miękkości (ok. 20 minut).
Kiełbasę pokrój w półplasterki, podsmaż na oleju. Dodaj do garnka razem z koncentratem pomidorowym i koperkiem. Wymieszaj, podgrzej.
Przypraw słodką papryką, octem jabłkowym, solą i pieprzem. Dodaj makaron, wymieszaj.Źródło: Chwila dla Ciebie