Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kaczka na pierzynce"
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1124
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 151
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 250
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1124
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 151
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 250
Składniki
Kaczkę umyj, dobrze osusz. Na patelni rozgrzej masło lub olej, włóż mięso, obsmaż z obu stron. Wsyp szczyptę pieprzu, rozmaryn, majeranek. Wymieszaj, wlej wino. Zmniejsz gaz, duś pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Przełóż na talerz, pokrój. Sos odstaw. Gdy przestygnie, połącz z musztardą.
Fasolkę obgotuj krótko w wodzie z cukrem i szczyptą soli. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój na ósemki. Pomidorki, sałatę i natkę umyj, osusz.
Pomidorki przekrój na połówki. Sałatę porwij na kawałki, rozłóż na talerzach. Dołóż po porcji fasolki, kawałki kaczki i cząstki jajek. Na wierzchu ułóż połówki pomidorków i natkę. Polej sosem musztardowo-winnym i od razu podawaj.Źródło: Naj