Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jogurtowo-serowy puchar"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 30
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 322
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1163
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 200
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 30
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 322
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1163
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 200
Składniki
Czas przygotowania 55 minut. Cena jednej porcji około 2,90 zł
Żelatynę zalewamy 2 łyżkami wrzącej wody i odstawiamy do napęcznienia.
Podgrzewamy śmietankę z cukrem, mieszamy, by cukier się rozpuścił. Dodajemy napęczniałą żelatynę, dokładnie miksujemy, odstawiamy do przestygnięcia.
Serek mascarpone miksujemy, dodając stopniowo jogurt, ekstrakt waniliowy i masę śmietankowo-żelatynową.
Na dno wysokich naczyń wsypujemy nieco musli, przykrywamy masą jogurtową, na masę wykładamy rozdrobnione truskawki. Czynności powtarzamy do wyczerpania składników. Wierzch dekorujemy owocami, deser ochładzamy i podajemy.
Wartość odżywcza jednej porcji 235 kcal Białko 3,2 g/Tłuszcz 11 g/Węglowodany 48 gŹródło: Rewia