Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i orzeźwiające ciasto. Dzieci wprost nie można od niego odgonić.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Biszkopt. Tortownica 21-22 cm, spód wyłożony papierem do pieczenia. Całe jajka ubijamy z cukrem do białości. Potem przesiewamy mąkę, delikatnie mieszamy. Na koniec wlewamy olej leciutko mieszając. Ciasto przelewamy do tortownicy. Pieczemy w 170 C ok. 25 minut. Studzimy,
Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody. Studzimy. Przestudzoną galaretkę stopniowo mieszamy z jogurtem o temperaturze pokojowej.
Biszkopt umieszczamy w tortownicy, układamy warstwę borówek i wylewamy warstwę jogurtową. Schładzamy w lodówce. Dekorujemy borówkami i kwiatami bzu.