Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jeżynowa pianka"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1169
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1169
Składniki
W garnku rozpuść masło, dodaj mleko, cukier i opłukaną kilkakrotnie kaszę mannę. Gotuj, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Namocz żelatynę, dodaj do kaszy. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, ułóż herbatniki tak, by przykryły całe dno.
Jeżyny zmiksuj, dodaj połowę kaszy, wymieszaj. Na herbatniki wyłóż na przemian kaszę oraz kaszę jeżynową. Schłódź w lodówce. Posyp orzechami.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień