Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jarski burger z burakiem"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 325
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 325
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Składniki
Burak umyj, owiń w sreberko i upiecz w piekarniku rozgrzanym do 200°C. Wyjmij po ok. 50 minutach i pokrój w grube plastry (potrzebne będą cztery sztuki).
Płatki migdałowe rozgnieć w moździerzu. Zanurz burak w roztrzepanym jajku, a następnie obtocz w migdałach. Usmaż na rozgrzanym oleju kokosowym.
Bułkę wieloziarnistą podpiecz w piekarniku i przekrój ją na pół. Do środka włóż umytą roszponkę, pokrojone w plastry awokado i cebulę oraz kawałek buraka.
Czas: 30 min. 1 porcja = 260 kcalŹródło: Kurier TV