Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jagodowiec z marcepanem"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 330
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1176
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 330
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1176
Składniki
Twaróg utrzyj z cukrem, mlekiem i olejem. Mąkę przesiej z proszkiem, wsyp do masy serowej. Zagnieć ciasto. Uformuj z niego podłużny placek. Przenieś go na blachę wyłożoną pergaminem.
Marcepan utrzyj z jajkiem, sokiem i skórką z cytryny. Domieszaj migdały. Masę rozsmaruj na cieście, zostawiając wolne brzegi. Posyp jagodami.
Brzegi placka zawiń do środka, posmaruj je żółtkiem. Posyp płatkami migdałowymi. Piecz 35 minut w 175 st. Gotowy placek oprósz cukrem pudrem.
<strong>Jedna porcja zawiera: 340 kcal.</strong>Źródło: Tina