Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Grzanki z zieloną pastą groszkową"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 19
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1140
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 162
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 19
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1140
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 162
Składniki
Groszek wrzuć na osolony wrzątek i króciutko obgotuj. Odlej na sicie, pozostaw do osączenia i ostudzenia. Przełóż do miski. Dodaj opłukany i poszatkowany szczypiorek, starty na tarce ser i sok wyciśnięty ze sparzonej cytryny.
Przygotowane zmiksuj lub rozgnieć widelcem, podlewając wedle potrzeby 3-4 łyżkami oliwy. Powstałą pastę dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Kromki pieczywa obsmaż z dwóch stron na rozgrzanym oleju, osącz na papierowym ręczniku, potrzyj obranym ząbkiem czosnku.
Na grzankach rozłóż porcje przygotowanej pasty groszkowej. Na niej poukładaj pokrojoną mozzarellę.
Czas ok. 30 min; porcja – 350 kcal, cena 3,10 złŹródło: Świat kobiety