Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Filet z indyka z ziołami"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 30
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 322
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1164
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 202
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 30
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 322
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1164
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 202
Składniki
6 porcji • : 15 min • pieczenie: 75 min • 287 kcal/porcja • 7 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Połóż mięso na desce skórą do dołu i natnij wzdłuż najgrubszej części. Następnie rozłóż płasko i przypraw do smaku.
W misce wymieszaj zioła, czosnek, połowę skórki i połowę oliwy, przypraw do smaku. Wyłóż farsz na mięso, następnie zwiń je w długi rulon, pospinaj wykałaczkami lub zwiąż sznurkiem.
Ułóż mięso na blasze, skrop resztą oliwy, przypraw do smaku i wstaw do piekarnika. Piecz 75 minut, od czasu do czasu polewając sosem, który się z niego wytopi. Gdy mięso będzie miękkie i złociste, wyjmij z piekarnika, przykryj luźno folią aluminiową i odstaw na 15 minut, aby doszło.
Do majonezu dodaj sok z cytryny i resztę skórki, wymieszaj. Podawaj mięso w plastrach, z majonezem cytrynowym w sosjerce obok.Źródło: Olivia