Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pokażę wam jak zrobić krok po kroku pyszne faworki- chrusty. Przepis jest szybki i łatwy do przygotowania.
garnek, miska
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1111
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 149
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 246
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1111
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 149
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 246
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy żółtka, sól, cukier oraz śmietanę. Wszystko mieszamy a następnie ręcznie ugniatamy ciasto.
Ciasto przekładamy na stolnicę. Wałkujemy kilkukrotnie (10-15 razy), składając za każdym razem na pół. W ten sposób wtłoczymy powietrze w ciasto. Formujemy w kulę.
Odcinamy kawałek ciasta i wałkujemy bardzo cienko. Wycinamy nożem lub nożem do pizzy długie paski. W środku każdego paska robimy nacięcie, przez które przekładamy jeden koniec ciasta i lekko pociągamy
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Następnie wykładamy na ręcznik papierowy w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu. Po ostudzeniu posypujemy faworki cukrem pudrem. Smacznego