Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poprostu rozpływają się w ustach pyszne chrupiące.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1146
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 164
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1146
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 164
Składniki
z mąki , żółtek i śmietanyzagniatamy ciasto. Dodajemy spirytus. Dokładnie wyrabiamy i ubijamy wałkiem ok. 15 minut. wtedy bedzie pulchne ciasto.
wałkujemy na cienki placek i wykrawamy faworki. Tłuszcz rozgrzewamy i smażymy na złoty kolor. Po wystudzeniu posypujemy pudrem.