Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane łódeczki"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1143
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 163
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1143
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 163
Składniki
Ziemniaki gotujemy prawie do miękkości w mundurkach w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy.
Zimne ziemniaki kroimy wzdłuż, łyżeczką wydrążamy miąższ. Miąższ rozgniatamy widelcem, mieszamy ze śmietaną, doprawiamy papryką, pieprzem, solą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekaną natką pietruszki. Na koniec dodajemy pomidory pokrojone w drobną kostkę.
Wnętrza ziemniaków smarujemy roztopionym masłem, napełniamy farszem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190°C. Po 10 minutach posypujemy tartym serem i zapiekamy do przyrumienienia. Dekorujemy bazylią, roszponką itp.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 1,50 złŹródło: Rewia