Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowane cebule"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 330
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1176
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 330
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1176
Składniki
Cebule obierz, zetnij wierzchy, gotuj 5 minut we wrzątku. Bułkę namocz w mleku. Marchewkę obierz, zetrzyj. Cebule wyjmij, wydrąż. Miąższ cebul, obrany czosnek i natkę posiekaj.
Mięso wymieszaj z odciśniętą bułką, marchewką, jajkiem, połową miąższu cebul, natką i czosnkiem. Farsz przypraw solą, pieprzem i ziołami. Cebule napełnij farszem. Ustaw w żaroodpornej formie. Obłóż resztą miąższu. Oprósz pieprzem oraz ziołami.
Cebule z farszem przykryj plasterkami sera. Podlej bulionem. Piecz ok. 40 minut temp. w 180°C. Gotowe cebule przełóż na talerz. Sos z dna naczynia zmiksuj, przypraw, polej nim cebule. Danie udekoruj.Źródło: Naj