Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Duszona kapusta z karkówką"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 29
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1163
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 198
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 29
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1163
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 198
Składniki
Kapustę dość grubo poszatkuj. W garnku stop połowę masła, zeszklij na nim posiekaną cebulę, dodaj kapustę, wymieszaj. Po 5 min podlej wodą i duś, aż zmięknie (jeśli trzeba, uzupełniaj wodę). Do miękkiej kapusty dodaj pokrojony koperek, dopraw solą, pieprzem, podduś. Na koniec dodaj zasmażkę z reszty masła i mąki (rozgrzej je na patelni, oprósz mąką).
Mięso oprósz solą i pieprzem. Następnie na patelni na rozgrzanym oleju przesmaż rozbite kotlety z obu stron na złoto. Przełóż je do rondla, lekko podlej wodą, włóż listek laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego i duś do miękkości (możesz użyć gotowej esencji do duszonych mięs). Przygotowane mięso podaj z duszoną kapustą.Źródło: Świat kobiety