Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki deser możesz sobie zrobić o każdej porze roku.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1143
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 163
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1143
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 163
Składniki
2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 400 ml gorącej wody . Galaretkę pomarańczową też rozpuścić w 400 ml wody. Odstawić do ostygnięcia. Zimną galaretkę wlać do szklanek 6 szt. wrzucić do każdej szklanki kilka krążków banana, wstawić do lodówki do stężenia.
Jogurt wymieszać z 200 ml tężejącej galaretki cytrynowej wylać na stężałą galaretkę pomarańczową .Wstawić do lodówki do stężenia.
Na stężały jogurt wyłożyć pozostałą część banana zalać pozostałą galaretką cytrynową. Włożyć ponownie do lodówki do stężenia. Przed serwowaniem udekorować migdałami. Buon appetito!